Pont_Nou. Camprodon (Wikipedia_Commons)

Descobreix l’entorn paisatgístic i monumental que arrodoneix la cicloVolta

A les emocions que suposa participar en la cicloVolta el pròxim 11 de juliol s’hi afegeix la bellesa natural del recorregut de la prova, així com els atractius turístics de la zona. Repassem els més destacats:

Camprodon
Per començar, Camprodon, des d’on arrenca la marxa, ja concentra molts punts d’interès, començant pel seu emblemàtic Pont Nou, una sòlida construcció de pedra originària del segle XII i envoltat de carrerons plens d’història. Passejar per la roureda de Can Pascal o la Font Nova i de Maristany són altres atractius.

Pont_Nou. Camprodon (Wikipedia_Commons)
Pont Nou, Camprodon (Wikipedia_commons)

Vall de camprodon
Sant Pau de Segúries, Molló, Sant Joan de les Abadesses o Montagut també configuren la Vall de Camprodon, reconeguda per les seves fonts i un paisatge rural que combina amb boscos i muntanyes. Entre les edificacions emblemàtiques, el santuari del remei (Sant Pau de Segúries) o l’església romàtica de Santa Cecília (Molló). Tot plegat, arrodonit amb una rica oferta gastronòmica, on destaquen els embotits tradicionals, els formatges i la carn de vedella i poltre. Sense obligar les famoses galetes Birba, amb seu a Camprodon.

Santuari del Remei. Vall de Camprodon (wikipedia_commons))
Santuari del Remei. Vall de Camprodon (wikipedia_commons)

Ripoll i El Ripollès
Rodant per la C-26, els participants de la cicloVolta arribaran fins a Ripoll, la capital del Ripollès, i que té el sobrenom de ‘bressol de Catalunya’ per la seva llarga i destacada història. El seu nucli se situa a la vora dels rius Ter i Freser, amb el Monestir de Santa Maria com a punt neuràlgic des d’on s’ha anat estenent la localitat. Aquest monestir, fundat en el 880 per Guifre el Pilós, és una construcció que exemplifica la importància del romànic a la comarca d’El Ripollès; estil que també defineix el monestir de Sant Joan de les Abadesses i el de Sant Pere de Camprodon.

Coll d’Oix-Beget i Rocabruna
En recorregut de la gran CicloVolta (150km) s’inclou el pas pel coll d’Oix-Beget i Rocabruna (GIV- 5221), abans d’enfilar el tram en direcció a Camprodon i Setcases i l’ascens final a Vallter. És en aquesta zona, que transita per l’alta Garrotxa i on hi trobem Beget, considerat com un dels pobles més bonics de Catalunya. El fet de no aparèixer en les principals rutes ha preservat el seu caràcter i ha mantingut intacte els carrers i cases de pedra, on també hi sobresurt l’església de Sant Cristòfol i el seu acolorit altar.

Setcases i Vallter 2000
Setcases és la localitat des d’on s’inicia l’ascens al port de Vallter 2000. Entre les seves cases de muntanya hi sobresurt l’església de Sant Miquel, que en el seu interior amaga un sorprenent altar daurat d’estil barroc.
Per últim, el port de Vallter 2000 es considera un dels ascensos de referència per al cicloturisme català. Es tracta d’una ascensió de categoria especial, amb senyalització vertical al llarg dels 12 km fins a arribar a l’estació d’esquí, a 2.155 metres. Sobre l’asfalt, hi ha pintat el nom de diverses proves de referència del calendari ciclista internacional. No hi podia faltar, doncs, el de la Volta a Catalunya. Un cop a dalt, es pot gaudir de les impressionants vistes al circ de muntanya de Morens i Ulldeter.

Sens dubte, el recorregut de la cicloVolta ofereix un munt d’atractius per arrodonir amb natura, gastronomia i cultura una gran jornada de ciclisme.

 

ANAR A INSCRIPCIONS

Leave a Reply

Your email address will not be published.