RECORREGUT GRAN CICLOVOLTA 140KM

Dos ports de primera categoria i el colofó ‘Hors Catégorie’ de Vallter 2000, destaquen en l’espectacular recorregut de 140 km i un desnivell acumulat de 3.000 metres que configura la Gran cicloVolta, idònia per a tots aquells apassionats del ciclisme que desitgin viure les sensacions d’una gran etapa de la Volta.

Des de Camprodon, els participants posaran rumb cap a Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll per l’N-260, en uns primers quilòmetres que serviran per escalfar les cames i integrar-se amb el paisatge natural del Ripollès. Cap al km 23 la carretera comença a fer pujada en agafar direcció cap a la primera dificultat muntanyosa de la jornada, el Coll de Canes, de primera categoria (1.110 metres) i situat en el tradicional pas que uneix les comarques del Ripollès i La Garrotxa. En coronar (km 40), els participants trobaran el primer avituallament de la jornada.

Tot seguit, el recorregut torna a prendre direcció cap a Sant Joan de les Abadesses per la GI-521, endinsant-se posteriorment cap a Hostalnou de Bianya i Castellfollit de la Roca. Tot just després de superar el km 90 del recorregut, als participants els espera el port de la Vall del Bac, de gran bellesa i atractius paisatges ideals per al cicloturisme. Serà el penúltim esforç abans de l’últim plat fort del dia, l’ascens a Vallter 2000, un port que ja és una referència per al ciclisme català i que els darrers anys s’ha convertit en un dels grans finals d’etapa de la Volta.

El pas per Setcases (GIV-5264), a falta dels 12 últims kms del recorregut, inicia l’ascens a Vallter 2000. El port té un desnivell mitjà del 7,6% i es completa en arribar a l’estació d’esquí i muntanya, situada a més de 2.000 metres d’altura (2.125). A la satisfacció d’haver completat el recorregut s’hi afegirà el privilegi de poder admirar un dels paisatges més impressionants del Pirineu català format pel circ d’origen glacial d’Ulldeter i Morens.

ALTIMETRIA

PROGRAMA

Aquests son els horaris de la teva experiencia CicloVolta

DISSABTE 10 DE JULIOL

RECOLLIDA DE DORSALS

Pavelló Llandrius de Camprodon

DE 15:00H A 20:00H

DIUMENGE 11 DE JULIOL

RECOLLIDA DE DORSALS

Pavelló Llandrius de Camprodon

DE 07:00H A 08:00H
SORTIDA GRAN CICLOVOLTA 150KM

Davant del Pavelló Llandrius de Camprodon

08.30H
SORTIDA mitja CICLOVOLTA 90KM

Davant del Pavelló Llandrius de Camprodon

08.40H
ARRIBADA DELS PRIMERS A VALLTER

Hora aproximada

12.00H
FI DE FESTA A VALLTER

Amb avituallament final per a tots els participants

DE 11:30H A 16:30H
TANCAMENT DE CONTROL

Amb avituallament final per a tots els participants

16.30H

PATROCINADORS