La cicloVolta, marxa cicloturista amb final a Vallter, nova celebració del centenari d’edicions de la Volta

  • La marxa tindrà lloc aquest diumenge 11 de juliol de 2021 amb inici a Camprodon i final a l’estació d’esquí a Vallter 2000
  • 293 inscrits participaran la Gran CicloVolta, de 140km, i 307 a la Mitja cicloVolta, de 90km

 

La nova marxa cicloturista de la Volta Ciclista a Catalunya, la cicloVolta, es disputarà aquest diumenge dia 11 de juliol amb sortida a Camprodon i arribada a l’estació de muntanya de Vallter. 293 ciclistes prendran part en la Gran cicloVolta i 307 a la Mitja cicloVolta, unes xifres excel·lents per a una primera edició d’una marxa que neix per commemorar el centenari d’edicions de la ronda catalana, disputada el passat mes de març amb gran èxit i victòria del britànic d’INEOS Adam Yates.

La prova compta amb dos recorreguts adaptats als diferents nivells, un de 90km i 2.000 metres de desnivell acumulat, i un segon recorregut més exigent de 140km i 3.000 metres de desnivell acumulat. La cicloVolta recorrerà el territori del Ripollès i la Garrotxa en un context no competitiu i en el que es podrà gaudir dels paisatges que ofereix la zona de la Vall de Camprodon.

“Estem molt satisfets de la magnífica acollida que ha tingut la cicloVolta, ja que es viurà uns recorreguts exigents, amb el gran premi final de poder pujar a Vallter 2000 com ho van fer fa uns mesos els professionals a la Volta. Tenim moltes ganes de compartir amb els cicloturistes aquesta experiència”, ha manifestat Rubèn Peris, president de l’entitat organitzadora Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva.

De fet, un dels grans al·licients de la marxa, tot i no ser competitiva, serà poder comparar el temps d’ascensió al port de Vallter 2000 amb el dels millors ciclistes del món. En aquesta edició 100, Adam Yates (INEOS Grenadiers) es va imposar amb un temps de 30 minuts i 35 segons, per davant del colombià Esteban Chaves (12 segons més lent) i del murcià Alejandro Valverde (20 segons més lent que el britànic). Tots els participants tindran aquestes referències per comprovar com de ràpid actuen els millors ciclistes del món en un port que s’està convertint en un destí cicloturista de referència.

Tots els participants inscrits rebran en la recollida de dorsals un Maillot del participant Gobik que ha causat un gran impacte, i podran gaudir de tres avituallaments posicionats en el recorregut amb producte FINISHER, patrocinador nutritiu de la Volta, a més de l’avituallament final a Vallter.

La prova neix amb el suport institucional de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’estació de Vallter i de l’Ajuntament de Camprodon, que se sumen a aquest projecte, que vol ser una gran commemoració de l’edició 100 de la Volta, una xifra que només han assolit en proves per etapes el Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Després d’un any 2020 on la pandèmia va evitar qualsevol tipus de celebració esportiva per part de la Volta Cilcista a Catalunya Associació Esportiva, aquest any 2021, amb tots els protocols sanitaris vigents, la Volta ha pogut celebrar amb gran èxit l’edició 100 de la prova, la segona edició de la reVolta (30 de maig passat a Sant Cugat del Vallès) i el proper 11 de juliol la cicloVolta, oberta a tots els aficionats del ciclisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.