RECORREGUT GRAN CICLOVOLTA 157 KM

Tres ports de primera categoria i el colofó ‘Hors Catégorie’ de Vallter destaquen en l’espectacular recorregut de 157 km i un desnivell acumulat de 3.400 metres que configura la Gran cicloVolta, idònia per a tots aquells apassionats del ciclisme que desitgin viure les sensacions d’una gran etapa de la Volta.

Des de Camprodon, els participants posaran rumb cap a Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll per l’N-260, en uns primers quilòmetres que serviran per escalfar les cames i integrar-se amb el paisatge natural del Ripollès. Cap al km 23 la carretera comença a fer pujada en agafar direcció cap a la primera dificultat muntanyosa de la jornada, el Coll de Canes, de primera categoria (1.110 metres) i situat en el tradicional pas que uneix les comarques del Ripollès i La Garrotxa. En coronar (km 40), els participants trobaran el primer avituallament de la jornada.

Tot seguit, el recorregut torna a prendre direcció cap a Sant Joan de les Abadesses per la GI-521 a través del Coll de Santigosa, endinsant-se posteriorment cap a Hostalnou de Bianya i Castellfollit de la Roca. Després d’aquest tram més tranquil, la carretera es tornarà a enfilar en direcció a la població d’Oix, on hi haurà el segon avituallament del dia.

Allà caldrà agafar forces per afrontar el nou encadenat que marcarà el recorregut de la Gran cicloVolta i que no donarà treva fins arribar a completar el repte. En primer lloc, arribarà l’ascens al Port d’Oix (GIV-5221), el segon port de primera categoria de la jornada, després del qual s’afrontarà el descens fins a Beget. des d’allà, el recorregut seguirà amb un nou ascens de gran entitat, el Port de Rocabruna, que tornarà a fer superar la barrera dels 1.000 metres d’altitud.

Serà el penúltim esforç abans de l’últim plat fort del dia, l’ascens a Vallter, un port que ja és una referència per al ciclisme català i que els darrers anys s’ha convertit en un dels grans finals d’etapa de la Volta. Després del descens fins a Camprodon, on hi haurà el tercer punt d’avituallament, el pas per Setcases (GIV-5264), a falta dels 12 últims quilòmetres del recorregut, marcarà l’inici de l’ascens a Vallter.

El port té un desnivell mitjà del 7,6% i es completa en arribar a l’estació d’esquí i muntanya, situada a més de 2.000 metres d’altura (2.125). A la satisfacció d’haver completat el recorregut s’hi afegirà el privilegi de poder admirar un dels paisatges més impressionants del Pirineu català format pel circ d’origen glacial d’Ulldeter i Morens.

ALTIMETRIA

PROGRAMA

Aquests son els horaris de la teva experiencia CicloVolta

DISSABTE 10 DE JULIOL

RECOLLIDA DE DORSALS

Pavelló Llandrius de Camprodon

DE 15:00H A 20:00H

DIUMENGE 11 DE JULIOL

RECOLLIDA DE DORSALS

Pavelló Llandrius de Camprodon

DE 07:00H A 08:00H
SORTIDA GRAN CICLOVOLTA 150KM

Davant del Pavelló Llandrius de Camprodon

08.30H
SORTIDA mitja CICLOVOLTA 90KM

Davant del Pavelló Llandrius de Camprodon

08.40H
ARRIBADA DELS PRIMERS A VALLTER

Hora aproximada

12.00H
FI DE FESTA A VALLTER

Amb avituallament final per a tots els participants

DE 11:30H A 16:30H
TANCAMENT DE CONTROL

Amb avituallament final per a tots els participants

16.30H

PATROCINADORS