Prova de seguir el ritme d’Adam Yates pujant a Vallter 2000 (30:35)

L’ascens a Vallter 2000 és el gran colofó de la cicloVolta, la marxa cicloturista organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya el proper 11 de juliol. Es tracta d’un port de categoria especial, digne de les millors curses ciclistes i que el passat 24 de març va ser escenari del desenllaç de la tercera etapa de la Volta. Adam Yates, que ja havia guanyat en l’ascensió del 2019, va repetir triomf, obtenint a la vegada un avantatge que li permetria aconseguir la victòria a la classificació final.

Adam Yates celebra la victòria en la tercera etapa de la Volta 2021, amb final a Vallter 2000 / Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)
Adam Yates, celebra el seu triomf a la meta de Vallter 2000, coincidint amb la tercera etapa de la Volta del 2021 / Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)

El corredor de l’INEOS Grenadiers va ser el més ràpid en completar els 12 km del port, que s’inicia al poble de Setcases, a 1.260 metres, i culmina al pàrquing superior de l’estació d’esquí, a 2.155 metres ) -895 metres de desnivell-, amb un registre de 30:35.  Això significa que va pedalar a un ritme de poc més de 2 minuts i mig per quilòmetre (2:32), tot i que la pujada presenta un pendent mitjà del 7% i en algun tram arriba al 14%.

Rere Yates, el colombià Esteban Chaves, va completar el port en 30:47, mentre que el tercer registre més ràpid el va signar tot un veterà com Alejandro Valverde (30:55).

Alejandro Valverde, en creuar la meta de Vallter 2000 coincidint amb la tercera etapa de la Volta 2021/ Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)
Alejandro Valverde, just en creuar la línia d’arribada de  Vallter 2000 / Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)

A continuació us mostrem els temps d’ascenció al port de Vallter d’altres noms propis de la darrera Volta

  • Harm Vanhoucke: 31:06
  • Geraint Thomas: 31:11
  • Sepp Kuss: 31:12
  • Nairo Quintana: 31:13
  • Richie Porte: 31:15
  • Richard Carapaz: 32:08
  • David de la Cruz: 33:42

Tots ells van poder experimentar l’exigència d’aquest port, i en especial el tram central, amb gairebé cinc quilòmetres a més de 8,8%  de desnivell mitjà, on precisament van començar els atacs entre els favorits al triomf d’etapa. Valverde, amb 41 anys, va iniciar la batalla fent una primera selecció, però va ser Yates qui va demostrar ser el més fort.

Ara tots aquells inscrits a la cicloVolta podran experimentar les mateixes emocions que viuen les grans estrelles del ciclisme mundial en una gran cursa i comparar temps. Amb sortida des de Camprodon, la cicloVolta presenta dues opcions de recorregut, de 90 o 150 quilòmetres, i que culminen a l’estació d’esquí i muntanya de Vallter 2000. Una gran ascensió, amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada, en què els participants, un cop a dalt, podrà delectar-se amb les espectaculars vistes al Circ d’origen glacial de Morens i Ulldeter.

Les inscripcions estan obertes fins a l’11 de juny i el preu inclou com a obsequi un mallot exclusiu de la cicloVolta, amb el segell de qualitat de Gobik.

Inscriu-te a la cicloVolta i viu les sensacions d’un ciclista professional en una gran etapa!

Tram de carretera fins a l'estació d'esquí de Vallter 2000/ Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)
L’espectacular tram final de la carretera fins a l’estació de Vallter 2000 / Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)

Leave a Reply

Your email address will not be published.