VALLTER

L’estació de Vallter s’ha convertit, per mèrits propis, en un port de referència de la Volta Ciclista a Catalunya. Ubicat al municipi de Setcases, al Ripollès, Vallter ha estat escenari final de la Volta en fins a sis ocasions, la majoria d’elles de manera determinant.

UN PORT MÍTIC

Juan Fernández, al 1986, va inaugurar un palmarès en el cim on també han triomfat el suïs Tony Rominger (1992), el colombià Nairo Quintana (2013), l’americà Tejay Van Garderen (2014) i el britànic Adam Yates (2019 i 2021).

Es tracta d’un port de categoria especial, on la carretera està especialment senyalitzada en tot el seu recorregut de 12 km, que s’inicia al poble de Setcases, a 1.260 metres, i culmina al pàrquing superior de l’Estació d’Esquí i Muntanya de Vallter, a 2.155m, amb un desnivell total d’ascens de 895 metres.

Es tracta d’una gran ascensió, digna de les millors voltes ciclistes amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada en què el ciclista, un cop dalt, podrà delectar-se amb les espectaculars vistes al Circ de Morens.

Sense cap mena de dubte, el gran al·licient final de la cicloVolta, on tothom podrà comparar els seus temps d’ascensió amb els realitzats els millors ciclistes del món durant la Volta, que va acabar a Vallter per darrera vegada en la seva edició 100, justament l’any del naixement de la marxa.

ALTIMETRIA

PATROCINADORS